Muziektheater de Plaats in Arnhem zoekt een Zakelijk Leider voor 8 uur per week (m/v/x) | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 22 sept 2023

De Plaats is een avontuurlijk Arnhems theatergezelschap dat al meer dan twintig jaar muziektheater op locatie maakt. Samen met een team van professionele podiumkunstenaars in combinatie met plaatselijke koren, orkesten of andere kunstbeoefenaars werken we aan indrukwekkende voorstellingen. De locatie vormt, samen met de mensen die er leven en leefden, een betekenisvol podium. In een wereld die steeds meer polariseert wil muziektheater De Plaats met haar voorstellingen een ander geluid laten horen. De andere stem zijn, die tussen het geschreeuw zo slecht te horen is. Afgelopen jaren maakten we producties op Station Arnhem Centraal, op Park de Hoge Veluwe, op verschillende landgoederen,  op plekken aan de Waal en de Rijn.

Wij  zoeken per oktober 2023 een Zakelijk Leider
8 uur per week

De Plaats zoekt een ondernemend persoon met hart voor de kunsten, gekoppeld aan zakelijke instincten. De zakelijk leider richt zich op de financiële ontwikkeling van de organisatie, ontwikkelt nieuwe partnerschappen met bedrijven en organisaties  en creëert daarmee het fundament voor verdere groei en stabiliteit voor de Stichting.  Hij/zij werkt nauw samen met de artistiek leider Lise-Lott Kok. Zij vormen samen de directie van De Plaats. Hij/zij komt bij voorkeur uit Arnhem of omgeving en heeft een relevant netwerk in de landelijke en/of regionale cultuurwereld.

De zakelijk leider  is verantwoordelijk voor de voortgang en ontwikkeling van het algemeen zakelijk beleid, te weten:

 1. Het ontwikkelen van plannen voor voorstellingen ism de artistiek leider Lise-Lott Kok toekomst.
 2. Het initiëren van originele vormen van cultureel ondernemerschap en nieuw verdienvermogen in de kunst.
 3. Het bijhouden van zakelijke, politieke en juridische ontwikkelingen in de cultuur.
 4. In samenwerking met de financieel medewerker en de projectleiders het opstellen en controleren  van de jaar- en projectbegrotingen.
 5. Het verantwoorden van het financieel beleid aan het bestuur.
 6. Opstellen van de financiële paragrafen van subsidie aanvragen plus eindredactie.
 7. Het aansturen van het PR en marketing beleid.
 8. Organiseren van de bestuursvergaderingen.
 9. Op termijn evt fondsenwerven. Dan zullen we de uren uitbreiden. Momenteel doet ‘Onbegrensde Zaken’ dit voor ons.

Wat wij bieden

 • Een aanstelling van 8 uur per week op freelance-basis; wij hopen dat deze uren naarmate we meer subsidie krijgen zal uitbreiden naar 16 uur.
 • Een passende vergoeding op basis van CAO Theater.
 • Een avontuurlijke baan bij een eerlijk en menselijk gezelschap. Een gezelschap dat al jaren bezocht wordt door een trouw publiek, met veel partners werkt en niet weg te denken is uit Arnhem.

 

Procedure
Voor vragen of extra informatie over de functie kun je contact opnemen met Annet van den Hoek, voorzitter, via mailadres annetvandenhoek@gmail.com.  Op 28 september sluit de reactietermijn. Op dat moment bekijken Lise-Lott Kok en het bestuur de aanmeldingen, Samen kiezen we een aantal mensen op basis van motivatie en cv. Deze mensen worden uitgenodigd voor een gesprek in onze eigen Transformatie-zaal.

Lees meer over ons op www.muziektheaterdeplaats.nl. Ons kantoor is op Van Oldenbarneveldtstraat 94-15 in Arnhem.  Thuis werken is (deels) mogelijk.