Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matteüs Junior

23 maart 2017 @ 07:46 - 22 maart 2020 @ 07:46

€22

Matteüs Junior

23 maart 2017 t/m maart 22 De Matteüs-Junior is een muziektheaterenscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Vanaf 2017 tot 2020 een jaarlijks terugkerende traditie in samenwerking met Toonkunstkoor Arnhem en Bachkoor Apeldoorn. Het beroemde verhaal van de Zoon die moet sterven om daarna door zijn Vader tot leven te worden gewekt. En dat op de wonderschone muziek van Bach.

Hoofdpersoon in deze voorstelling is Siem, een jongen van elf. Met een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En meezingt! Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood. Bestaat dat? Dat bestaat! Kom luisteren, kom kijken! Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een wonderlijk verhaal én wonderschone muziek.

Artistieke leiding en libretto Albert Hoex
Compositie op basis van Bach Andries van Rossem
Muzikale leiding Joop Schets
Regie Albert Hoex
Spel Jacques Riebeek, Raaf Wang, Guus Blanken
Scenografie Femke Ratering
Muziek Leon van Lier, Dave ten Kate, Mirthe Dokter, Joep van Geffen, Jeroen de Vaal, Bert van de Wetering, Silencio Pinas en Tom Janssen, Joop Schets, Aristotelis Potamianos en Len Bielaars, Miguel Boelens
Lokale uitvoerenden Bachkoor Apeldoorn en Toonkunstkoor Arnhem

Matteüs Junior

23 maart 2017 t/m maart 22Gegevens

Begin:
23 maart 2017 @ 07:46
Einde:
maart 22 @ 07:46
Kosten:
€22
Evenement Categorie:

Plaats een review