Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Op het Puin, en dan nu

6 mei 2022 @ 19:30 - 8 mei 2022 @ 21:00

6 t/m 8 mei, 19.30 uur
in en rondom De EusebiuskerkVan 6 t/m 8 mei gaat onze muziektheatervoorstelling Op het puin, en dan nu in reprise. Dit keer live te zien in en rondom De Eusebiuskerk in Arnhem.

In 1946 stonden 700 Arnhemmers zij aan zij op de brokstukken van de Eusebiuskerk. Net teruggekeerd naar een stad in puin. Theaterspektakel Op het Puin gaf hen de moed Arnhem weer op te bouwen tot een trotse, respectvolle stad. Nu, precies 75 jaar later, staan we met Op het puin, en dan nu opnieuw stil bij de dromen en idealen die leven bij de inwoners van de stad. Hoe bouwen we de komende 75 jaar aan een Arnhem waarin iedereen zich vrij voelt?

Met Arnhemse muzikanten, filmers, dansers, acteurs en schrijvers verbinden we elementen uit Op het puin (1946) met verhalen van Arnhemmers nu. Een kleurrijke bundeling perspectieven over veerkracht en saamhorigheid. In één voorstelling nemen we je mee langs vier scènes. Van een eigentijdse uitvoering van Op het Puin in De Eusebiuskerk, naar een dansdocumentaire, een dialoog en een muziekvideo als grande finale.

Wat verbindt ons in tijden van crisis? Wat houdt ons staande in een wereld die wankel is? Hoe weerspiegelt het verleden in onze blik op de toekomst? Op het puin, en dan nu is een multidisciplinaire totaalervaring met de stad Arnhem als decor.

Praktische info

Locatie
in en rondom De Eusebiuskerk.

Data
6 t/m 8 mei 19.30 uur

Programmaboekje
Het is mogelijk een digitaal of fysiek programmaboekje bij te bestellen. Het fysieke boekje krijg je thuis opgestuurd.

Op het Puin

Het legendarische schouwspel Op het Puin vond plaats op de puinhopen van de Eusebiuskerk tijdens de eerste Bevrijdingsdag in mei 1946. Zo’n 16.000 toeschouwers, waaronder prinses Juliana en prins Bernard zagen het spektakel vanaf de markt. Na die legendarische voorstellingen in 1946 is het stuk nooit meer opgevoerd. De partituur is in de archieven verdwenen en in de vergetelheid geraakt. Onlangs is na een lange zoektocht de bladmuziek teruggevonden. Lees er alles over op: ophetpuin.nl

Gegevens

Begin:
6 mei 2022 @ 19:30
Einde:
8 mei 2022 @ 21:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Eusbiuskerk