Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Op koude grond

september 3 @ 19:00 - 20:30

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders Arcadië“Ik wil dat alles blijft zoals het is, zoals het was. Ik wil dat alles onaangeraakt, onaangeroerd op zijn plek blijft. Ik wil niet dat twee wandelaars met hetzelfde goedkope windjack uitrusten op het bankje waar de barones en ik ons laatste fatsoenlijke gesprek voerden.”

Een baron staat samen met zijn rentmeester tussen het woekerende gras van zijn landgoed. Hij ziet zijn overleden geliefde, lachend bij de rozen. Zij ziet het verzakte dak van het grote huis. Wie redt het in verval rakende landgoed? De ambtenaar die door de heg kruipt, de ondernemers met hun commerciële plannen of de bulderende deurwaarder? Misschien is het enkel de geest van het verleden die de toekomst kan beschermen.

Op Koude Grond is een licht absurd en poëtisch drieluik van theater en dans over de omgang met verlies. Van je eigendom, je baan of de mensen die je liefhebt. Wat verandert er als je iets kwijtraakt? Wat neem je van het verleden mee de toekomst in?

Speellocaties Op Koude Grond

3 t/m 5 september, Mariendaal, Arnhem
10 t/m 12 september, Hof te Dieren, Rheden
17 t/m 19 september, Villa Sanoer, Wageningen
1 t/m 3 oktober, NIET op De Hes (vanwege vondst dassenburcht!) maar op Landgoed Quadenoord, Renkum.

We houden de corona-maatregelen in de gaten. Mochten deze regels aangescherpt worden tzt dan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

LandGOEDfestival

Op Koude Grond maakt deel uit van het LandGOEDfestival. Tijdens dit festival komt de geschiedenis van de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen op de Veluwezoom tot leven. Op elk landgoed is er volop vertier met vermaak voor jong en oud. De entree van het festival is gratis!

5 september, Mariendaal, Arnhem
12 september, Hof te Dieren, Rheden
19 september, Villa Sanoer, Wageningen
3 oktober, NIET op De Hes (vanwege vondst dassenburcht!) maar op Landgoed Quadenoord, Renkum
Het festival vindt plaats van 11.00 – 17.00 uur.

Op elk landgoed is er voorafgaand en na afloop een drankje plus versnapering te verkrijgen.

Tickets

Voor een bezoek aan het LandGOEDfestival is het wenselijk dat je je (gratis)registreert. Dat kan via onderstaande button. Via diezelfde button zijn ook apart kaartjes voor Op Koude Grond te bestellen. Indien je Op Koude Grond wilt combineren met een bezoek aan het festival vink je allebei de kaartjes aan. Indien je alleen voor het festival of de voorstelling komt vink je alleen dat desbetreffende kaartje aan.

Tickets

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëRoutebeschrijving Mariendaal, Arnhem

Indien je met de auto komt: navigeer naar Mariendaal nummer 2. Vanaf deze parkeerplaats loop je onder het poortje door langs het Landhuis Mariendaal. De voorstelling vindt plaats bij de Groene Bedstee.
Indien je met het OV komt: Neem vanaf Station Arnhem Centraal Breng Bus 1 richting Oosterbeek, en stap uit bij halte Mariendaal. Vanaf hier loop je onder het poortje door langs het landhuis Mariendaal.
Omdat er beperkte parkeergelegenheid is, raden we je aan om met de fiets te komen.

Routebeschrijving Hof te Dieren, Rheden

Indien je met de auto komt: navigeer op vrijdag en zaterdag naar Arnhemsestraatweg nr 16. De startlocatie is Wijngaard Hof te Dieren. Achter de wijngaard bevindt zich de parkeerplek. Navigeer op zondag naar Arnhemstestraatweg nr. 16. De startlocatie is dan niet de wijngaard, je wordt bij de ingang van het landgoed opgevangen en naar de juiste plek verwezen.
Indien je met het OV komt: Vanaf Station Dieren pak je Breng Bus 26. Je stapt uit bij bushalte Doesbergse Dijk. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen naar Arnhemstraatweg 16.

Routebeschrijving Villa Sanoer, Wageningen
Indien je met de auto komt navigeer je naar Geertjesweg 55 in Wageningen. Het parkeerveld bevindt zich schuin tegenover de villa.

Routebeschrijving Landgoed Quadenoord (i.p.v. De Hes), Renkum
Quadenoordlaan 4, Renkum. Indien je met de auto komt: bij gebruik routeplanner als adres invoeren “bosweg, Renkum”. Deze weg volgen (geasfalteerd) tot overgang naar zandpad. Negeer bord verboden voor auto’s (u bent bestemmingsverkeer).

Op elke locatie staan er op verschillende plekken vrijwilligers klaar om je op te vangen.

Rolstoeltoegankelijkheid
Mariendaal is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Hof te Dieren en Villa Sanoer wel. M.b.t. de nieuwe locatie Quadenoord wordt dat nog nagevraagd. Slecht ter been? Neem dan even contact met ons op.

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëArtistieke leiding: Lise-Lott Kok
Muzikale leiding: Lucas Wiegerink
Tekst: Nicole Vervloed
Regie: Annelies van Wieringen, Lard Adrian, Lise-Lott Kok
Choreografie: Lex te Dorsthorst
Muziek: Mariette Freijzer
Vormgeving: Femke Ratering
Dans: Nina Funk, Jurgen Hierck
Spel: Martijn de Rijk, Marieke van Leeuwen, Albert Klein Kranenburg
Deelnemende koren & orkesten: West Arnhemsche Muziekvereeniging, Muziektheaterkoor De Plaats, A-capellakoor Punt Uit!, De Ontzetting, Liefdesliederenkoor, Heelsums Harmonie, Projectkoor Het Zanglokaal en Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren
Acteursensemble Arnhem: Renate Bodt, Edwin Luijks, Esther Beldman, Hermine Huisman, Chris van der Laan, Melika Yamini
Acteursensemble Wageningen: Jan Neefjes, Ingrid Rijkhoek, Edwin Luijks, Cor Meurs, Joke Jonker, Corrie Kamphuis, Det van der Vaart
Acteursensemble Rheden: Hermine Huisman, Edwin Luijks, e.a.
Acteursensemble Renkum: Theatergroep Atvo

Op Koude grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëFotografie: Eva Broekema

Gegevens

Datum:
september 3
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorieën:
,