Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op koude grond

vr 3 sep 2021 @ 19:00 - 20:30

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders Arcadië“Ik wil dat alles blijft zoals het is, zoals het was. Ik wil dat alles onaangeraakt, onaangeroerd op zijn plek blijft. Ik wil niet dat twee wandelaars met hetzelfde goedkope windjack uitrusten op het bankje waar de barones en ik ons laatste fatsoenlijke gesprek voerden.”

Een baron staat samen met zijn rentmeester tussen het woekerende gras van zijn landgoed. Hij ziet zijn overleden geliefde, lachend bij de rozen. Zij ziet het verzakte dak van het grote huis. Wie redt het in verval rakende landgoed? De ambtenaar die door de heg kruipt, de ondernemers met hun commerciële plannen of de bulderende deurwaarder? Misschien is het enkel de geest van het verleden die de toekomst kan beschermen.

Op Koude Grond is een licht absurd en poëtisch drieluik van theater en dans over de omgang met verlies. Van je eigendom, je baan of de mensen die je liefhebt. Wat verandert er als je iets kwijtraakt? Wat neem je van het verleden mee de toekomst in?

Speellocaties Op Koude Grond

Corona-update 20 september:  Voor het laatste weekend in oktober gelden de ‘versoepelingen’  qua corona-beleid. Dat betekent dat u nu ook bij ons een corona-toegangsbewijs én ID moet laten zien. Zie regelgeving op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen

Een geldig corona-toegangsbewijs is een bewijs van volledige vaccinatie, geldig herstelbewijs of negatieve testuitslag niet ouder dan 24 uur.

Let op: tussen de scènes op Landgoed Quadenoord zt soms een stevige wandeling over een grind/zandpad van zo’n 15 minuten! 

3 t/m 5 september, Mariendaal, Arnhem
10 t/m 12 september, Hof te Dieren, Rheden
17 t/m 19 september, Villa Sanoer, Wageningen
1 t/m 3 oktober, NIET op De Hes (vanwege vondst dassenburcht!) maar op Landgoed Quadenoord, Renkum.

We houden de corona-maatregelen verder in de gaten. Mochten deze regels weer veranderen dan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Let op: Je gaat een deel van de route te voet, dus denk aan stevige schoenen. De voorstelling speelt in de open lucht, denk aan regenkleding / paraplu indien wisselvallig weer voorspeld wordt. Of een flesje water indien warm weer.
Alleen bij extreem slecht weer kan het zijn dat een voorstelling afgelast wordt, we zullen dit aankondigen op de website en social media.

Duur voorstelling: 1,5 uur

Aanvang:
vrijdagen: 19.00 uur
zaterdagen: 15.00 en 19.00 uur
zondagen: 15.30 uur

LandGOEDfestival

Helaas is op 23 augustus besloten het LandGOEDfestival NIET door te laten gaan vanwege de nieuwe corona-maatregelen voor eendaagse festivals!
De voorstellingen van Op Koude Grond gaan WEL door zoals gepland.

Tickets
Tickets

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëNIEUWE routebeschrijving Mariëndaal, Arnhem

Verzamelpunt: grasveld net na het Landhuis Mariëndaal.

Parkeren bij Landgoed Mariëndaal is beperkt, kom daarom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets!

De beste en ruimste parkeerplaats is bij de Jacobiberg op De Hes.
Navigatie adres: Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem.
Het is vanaf hier ongeveer 15 minuten lopen naar het verzamelpunt.

Indien je met het OV komt: Neem vanaf Station Arnhem Centraal Breng Bus 1 richting Oosterbeek, en stap uit bij halte Mariëndaal. Vanaf hier loop je onder het poortje door langs het landhuis Mariëndaal.

Routebeschrijving Hof te Dieren, Rheden

Indien je met de auto komt: navigeer op vrijdag en zaterdag naar Arnhemsestraatweg nr 16. De startlocatie is Wijngaard Hof te Dieren. Achter de wijngaard bevindt zich de parkeerplek. Navigeer op zondag naar Arnhemstestraatweg nr. 16. De startlocatie is dan niet de wijngaard, je wordt bij de ingang van het landgoed opgevangen en naar de juiste plek verwezen.
Indien je met het OV komt: Vanaf Station Dieren pak je Breng Bus 26. Je stapt uit bij bushalte Doesbergse Dijk. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen naar Arnhemstraatweg 16.

LET OP: 11 en 12 september is de A348 afgesloten vanwege werkzaamheden. Als je uit de richting van Arnhem komt zal je omgeleid worden via Velp en Rheden.

Routebeschrijving Villa Sanoer, Wageningen
Indien je met de auto komt navigeer je naar Geertjesweg 55 in Wageningen. Het parkeerveld bevindt zich schuin tegenover de villa.

Routebeschrijving Landgoed Quadenoord (i.p.v. De Hes), Renkum
Quadenoordlaan 4, Renkum. Indien je met de auto komt: bij gebruik routeplanner als adres invoeren “bosweg, Renkum”. Deze weg volgen (geasfalteerd) tot overgang naar zandpad. Negeer bord verboden voor auto’s (u bent bestemmingsverkeer).

Op elke locatie staan er op verschillende plekken vrijwilligers klaar om je op te vangen.

Rolstoeltoegankelijkheid
Mariendaal is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Hof te Dieren en Villa Sanoer wel. M.b.t. de nieuwe locatie Quadenoord wordt dat nog nagevraagd. Slecht ter been? Neem dan even contact met ons op.

Op Koude Grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëArtistieke leiding: Lise-Lott Kok
Muzikale leiding: Lucas Wiegerink
Tekst: Nicole Vervloed
Regie: Annelies van Wieringen, Lard Adrian, Lise-Lott Kok
Choreografie: Lex te Dorsthorst
Muziek: Mariette Freijzer, René Barman
Scenografie: Femke Ratering
Dans: Nina Funk, Jurgen Hierck, Sophie Roetert Jetten
Spel: Martijn de Rijk, Marieke van Leeuwen, Albert Klein Kranenburg
Deelnemende koren & orkesten: West Arnhemsche Muziekvereeniging, Muziektheaterkoor De Plaats, A-capellakoor Punt Uit!, De Ontzetting, Liefdesliederenkoor Oosterbeek, Heelsums Harmonie, Projectkoor Het Zanglokaal en Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren
Acteursensemble Arnhem: Renate Bodt, Edwin Luijks, Esther Beldman, Hermine Huisman, Chris van der Laan, Melika Yamini
Acteursensemble Wageningen: Jan Neefjes, Ingrid Rijkhoek, Edwin Luijks, Cor Meurs, Joke Jonker, Corrie Kamphuis, Det van der Vaart
Acteursensemble Rheden: Hermine Huisman, Edwin Luijks, Renate Bodt, Esther Beldman, Chris van der Laan, Mio van Dam
Acteursensemble Renkum: Theatergroep Atvo

Op Koude grond

3 september t/m 3 oktober 2021
Gelders ArcadiëFotografie: Eva Broekema, Debby Gosselink, Anna Fransen

Gegevens

Datum:
vr 3 sep 2021
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorieën:
,