Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalen van de Ooij

28 juni 2017 @ 07:46 - 8 juli 2017 @ 07:46

€22

Verhalen van de Ooij

28 juni 2017 t/m 8 juli 2017In het prachtige decor van de Ooijpolder ensceneert De Plaats zes bijzondere en avontuurlijke muziektheaterscenes.  Met de eeuwige strijd tegen het water van de rivier om  de hoek als rode draad.

Het fabuleuze verhaal van de schepping van de Ooijpolder in het kerkje van Persingen. “En wie wilde nou wonen in dat Godvergeten stukje land in die bocht van die rivier? Oioioioi… wat moest er van dat stukje land worden?” Een requiem voor de laatste koe in een koeienstal. Het hele dorp op blote voeten in de kerk van Ooij, met een geïmproviseerd concert als toegift. Een dans rond het huis dat, hoog en droog, als een ivoren wachter waakt over de polder. Rondje na rondje. De vindingrijkheid van een zelfgemaakt dak boven het hoofd als het echte dak is verdwenen en alleen de hemel boven de polder is overgebleven. Het verhaal van acht generaties polderbewoners over hoe te allen tijde droge voeten te houden, geënsceneerd op de tractoren en karren van de grootste boerenschuur. Een voorstelling die reist van verhaal naar verhaal en van de ene muziek naar de andere, met de reis door de prachtige polder er gratis bij. Nieuwsgierig? Komt dat zien!

Tekst Rik Luijmes, Albert Hoex
Regie Lise-Lott Kok, Rik Luijmes, Albert Hoex
Choreografie Cecile van de Berk
Compositie Paul Vlieks, Lucas Wiegerink
Spel Yet van der Heijden, Michelle Kuiper, Emilia Roelofs, Rob Verkerke, Bram Balk, Ilse Peeman, Tim van Dun, Marc van Unen, Karin Verwoert, Ben Eggenhuizen, Wouter van de Waterbeemd, Sofie Koster, Teun Mathijssen, Ineke Hadderingh, Jolien Kruk, Laurien van Rijswijk, Stefan Papp, Hermine Huisman, Edwin Luijks, Esther Beldman, Lucy Schipstra, Oda Berends, Stan Kolkman, Francesca van der Voort, Peter Braam, Sandra Rutjes – Huisman, Robert Schel, Wenda Verhoeven – Braam, Linda van der Leest, Lieke Froberg, Peter Hendriks
Muziek Kladderadatsch
Dans
Improvi
Lokale uitvoerenden kamerkoor Kalliope, acteursensemble De Optimist, Fanfare DES Leuth, Muziekvereniging Ooijse Toekomst, Encore, Toonkunstkoor Nijmegen

De Plaats dankt alle vrijwilligers en organisaties vóór én achter de schermen voor het vertrouwen en de inzet waarmee iedereen zich heeft gewijd aan Verhalen van de Ooij, Expeditie Stroom van de Waal 2017.

Verhalen van de Ooij

28 juni 2017 t/m 8 juli 2017 Gegevens

Begin:
28 juni 2017 @ 07:46
Einde:
8 juli 2017 @ 07:46
Kosten:
€22
Evenement Categorie:

Plaats een review