Skip to main content

Muziektheaterkoor

Muziektheaterkoor De Plaats

Het Muziektheaterkoor De Plaats neemt deel aan verschillende muziektheaterprojecten van De Plaats. Tijdens de repetities wordt er gewerkt aan de muziektheatrale zeggingskracht van koormuziek en de ensceneringsmogelijkheden van een koor. Er komen met regelmaat theatermakers van De Plaats op bezoek voor de ontwikkeling van de theatrale kant van het zingen. De nadruk ligt op a-capella koormuziek in verschillende klassieke muziekgenres: van oude muziek tot hedendaagse werken, van lichte muziek tot zangimprovisaties.

Meezingen?

Muziektheater De Plaats heeft zo nu en dan weer plek voor enthousiaste en ervaren zangers die zin hebben in het avontuur van het samen maken van muziektheater, vaak in de voorstellingen van De Plaats op locatie. Als zanger teken je in op een project. Je kunt je daarna opnieuw inschrijven voor een nieuwe projectperiode. Meestal werkt het koor mee aan twee of drie projecten per jaar. De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.45-22.00 uur in De Transformatie-Plaats. De contributie verschilt per project. Momenteel is de poule met alten groot genoeg.

Dirigent

Muziektheaterkoor De Plaats wordt geleid door dirigent Lucas Wiegerink. Lucas studeerde compositie met het bijvak directie aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en New York. Hij dirigeerde eerder projectkoren en was drie jaar lang vaste dirigent van het schoolkoor van het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium. Zijn muziek wordt uitgevoerd op festivals in binnen- en buitenland. Meer info op www.lucaswiegerink.com.

Heb je een vraag of heb je interesse om mee te zingen? Neem contact op middels onderstaand formulier.

Fotografie: Mirthe Dokter

Maak het mee bij De Plaats

Schrijf je in en ontdek onze nieuwste voorstellingen

Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om