Voor de Muziektheater-voorstelling Woeste Stilte in Nijmegen starten we een projectkoor. Hou jij van zingen, dan zijn we op zoek naar jou! Binnenkort starten namelijk de repetities van een projectkoor onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Vind je het een leuke uitdaging om mee te werken aan een professioneel theaterproject, lees dan verder. Skip to main content

Voor de Muziektheater-voorstelling Woeste Stilte in Nijmegen starten we een projectkoor. Hou jij van zingen, dan zijn we op zoek naar jou! Binnenkort starten namelijk de repetities van een projectkoor onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Vind je het een leuke uitdaging om mee te werken aan een professioneel theaterproject, lees dan verder.  

Woeste Stilte

Woeste Stilte gaat over het conflict en de liefde tussen mens en natuur. Waarom luisteren we niet wat beter? Zodat we horen wat het bos en de rivier willen, wat de dieren zeggen. Met deze wandelvoorstelling in de uiterwaarden van Nijmegen en Arnhem nemen acteurs, zangers en een groep dansers het publiek mee langs drie scènes in een licht absurdistisch en hoopvol verhaal. Met een zingend bomenkoor, pratende en dansende dieren, blatende mensen en de natuur als muziek. De grote vraag is: hoe kunnen we de relatie tussen mens en natuur redden? Hoe kunnen we elkaar weer ruimte geven?

Nieuwe muziek

We zingen als projectkoor – uit het hoofd – mee in twee scènes op muziek van Stan Geurts, die speciaal voor deze voorstelling ongeveer 16 minuten modern klassieke muziek heeft gecomponeerd.

In de bomenscène staan moeder en dochter in het Hunnerpark en komen de bomen tot leven. We zingen over de natuur en over hoe de tijd dringt. Eerst zachtjes en door elkaar, maar langzaam wordt het steeds steviger en ritmischer. Moeder en dochter beginnen mee te zingen. Zo ontstaat er een koorstuk dat langzaam in elkaar schuift.

In de eindscène zingt dochter Sandra haar eindlied, dat wordt overgenomen door het koor. In het koorstuk komen alle melodieën van de andere stukken in de voorstelling samen tot een nieuw stuk. Samen met alle spelers sluiten we de voorstelling af.

Wat bieden wij?

Een unieke kans om mee te doen aan een muziektheatervoorstelling onder leiding van een enthousiaste dirigent en regisseur Lise-Lott Kok. Tijdens de repetities en uitvoeringsdagen wordt goed voor jullie gezorgd.

Meedoen?

Ben je enthousiast geworden, neem dan contact op met Judith Rosendaal (pe@theaterdeplaats.nl), onze productieleider.

We vragen jullie om een deel van de uitvoeringen mee te zingen. Als je je aanmeldt, laat dan gelijk weten of er dagen zijn waarop je niet wil/kunt meezingen en welke stemsoort hebt (sopraan, alt, tenor & bas). Als je alle dagen zou kunnen, maar niet alle keren wil meezingen, kun je ook aan ons overlaten bij welke voorstellingen we je uitrooster. Hoe meer vrijheid we hebben, hoe makkelijker het voor ons is.

Repetities

We repeteren op:

Woensdag 12, 19, 26 april en 3 mei. 20.30 t/m 22.00
Locatie: De Geldershof Laauwikstraat 11 6663 CD Lent.

Zaterdag 6 mei op locatie van 14.00 tot 18.00 uur (repetitie beide scènes)
Maandag 8 mei op locatie van 19.00 tot 22.00 uur (repetitie bomenscène)

Voorstellingen

De voorstellingen zijn op:

Zaterdag 13 mei om 15.30 uur en 19.30 uur
Zondag 14 mei om 11.30 uur en 15.30 uur
Donderdag 18 mei om 19.30 uur (Hemelvaart)
Vrijdag 19 mei om 19.30 uur
Zaterdag 20 mei om 15.30 uur en 19.30 uur
Zondag 21 mei om 11.30 uur en 15.30 uur

Elke voorstelling duurt ongeveer 2 uur en je wordt verwacht drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn.

Locatie

We zingen buiten in het Hunnerpark (bomenscène) en aan de Waalkade vlakbij de Bastei (eindscène).

Contributie

De bijdrage voor dit project bedraagt 35 euro.

Doen jullie mee? We hopen van jullie te horen.

Hartelijke groet van Peter Paul van Beekum en het team van Muziektheater de Plaats.