Skip to main content

In het kader van Theater na de Dam speelt Nicole Vervloed begin mei een aantal keer haar solovoorstelling Indo go home. Op DONDERDAG 2 mei is deze voorstellig in Arnhem te zien, in de transformatorzaal aan de Van Oldenbarneveldstraat 94-15.

Na de Japanse bezetting van Nederlands-Indiƫ volgde een gewelddadige periode die leidde tot de onafhankelijkheid van Indonesiƫ. Meer dan honderdduizend Indische Nederlanders moesten hun geboortegrond verlaten en de oversteek maken naar Nederland. Een land, nog herstellende van de Duitse bezetting, dat niet op hen zat te wachten.

In haar solo Indo go home onderzoekt de Indische theatermaker Nicole Vervloed de heimwee van drie generaties Indische Nederlanders en de vragen waar ze zelf mee worstelt. Wat heb je aan je Indische wortels als je niet naar de toko durft omdat je bang bent niks te herkennen? Wat betekent het thuis te willen komen in een land waar je niet eens geboren bent? Welke verantwoordelijkheid heb je nu je je geschiedenis kent?

Nicole is als dramaturg en regisseur verbonden aan Muziektheater De Plaats. De afgelopen jaren maakte zij onder andere de reeks Mijn Thuishaaf, over je thuis voelen en wat thuis zijn nu eigenlijk betekent.

In de nieuwsbrief stond de dag verkeerd, de voorstelling is DONDERDAG 2 mei, 20.00 uur