Skip to main content

Wat zijn we trots! Op 15 november wonnen we de Gelderse Roos Juryprijs 2021 met onze voorstelling Op het Puin. De Gelderse Roos prijs wordt ieder twee jaar uitgereikt aan een erfgoedproject of -activiteit met impact.

Afgelopen voorjaar brachten we samen met Rozet de Muziektheatervoorstelling Op het Puin uit 1946 opnieuw tot leven. De jury omschreef het als een ontroerend en treffend initiatief: ‘Een muziekstuk dat herontdekt wordt in het archief en dan op deze manier in coronatijd meerdere generaties en verhalen aan elkaar verbindt. Ook de samenwerking tussen Erfgoedcentrum Rozet en Muziektheater De Plaats is sterk en de inzet van meer dan 100 gezichten uit de stad in coronatijd is uniek’.

In 1946 stonden 700 Arnhemmers zij aan zij op de brokstukken van de Eusebius. Net teruggekeerd naar een stad in puin. Op het Puin gaf hen de moed Arnhem weer op te bouwen tot een trotse, respectvolle stad. Pprecies 75 jaar later stonden we met Op het Puin, en dan nu opnieuw stil bij de dromen en idealen die leven in de stad. Hoe bouwen we de komende 75 jaar aan een Arnhem waarin iedereen zich vrij voelt?

Nieuwsgierig naar de voorstelling? In mei 2022 volgt een reprise, dan wél live opgevoerd in de Eusebiuskerk in Arnhem.