Skip to main content

Scholen

Educatie neemt een belangrijke plaats in bij De Plaats. Onder het motto ‘alles begint bij het kind’ bieden wij theaterlessen aan op scholen in Arnhem en omgeving.

Theaterlessen op maat

In samenwerking met de afdeling educatie van Rozet geven onze theaterdocenten Merel Spikker en Sanne Arbouw van De Plaats theaterlessen op scholen. Deze theaterlessen kunnen in overleg met de school deel uitmaken van het lesprogramma. Onze docenten geven momenteel theaterlessen op de Hugo de Groot school en de Paulusschool in het kader van woordenschat. Door middel van theateroefeningen vergroten de kinderen op een speelse manier hun woordenschat. En dat niet alleen. Door het spelenderwijs leren, krijgen kinderen (weer) plezier in het leren en groeit hun zelfvertrouwen.
Onze theaterlessen kunnen ook aansluiten bij andere speerpunten van de school. Denk hierbij aan het leren samenwerken, het ontwikkelen van de verbeeldingskracht of wereldoriëntatie.

Lievelingsplekproject

Het Lievelingsplek theaterproject laat kinderen zelf theater maken aan de hand van hun lievelingsplek binnen de school of in hun wijk. In tien weken maken de kinderen onder begeleiding van De Plaats en de leerkracht zelf theaterscènes met alles erop en eraan: tekst, muziek, dans, kostuums, decors én uitnodigingen voor hun ouders. De theaterscènes samen vormen de uiteindelijke theaterroute of voorstelling. De uitvoering van deze theaterroute voor de school en familie vormt de afsluiting van het project.

In de tien weken gaan leerlingen aan de slag met hun verbeelding en hun vaardigheden op het gebied van spel, beweging, muziek en vormgeving. Het project sluit aan bij de kerndoelen ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘kunstzinnige oriëntatie’. Ook draagt het project bij aan de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden als creatief denken, samenwerken, sociale- en culturele vaardigheden. We kunnen de lengte van het project aanpassen aan de wensen van de school.
Bekijk hier de brochure van het Lievelingsplek project.

Interesse? Neem dan contact op met Corien van der Poll.

Fotografie: Zefanja Hoogers

Maak het mee bij De Plaats

Schrijf je in en ontdek onze nieuwste voorstellingen

Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om